Kültéri konyha személyre szabva!

A kültéri konyhák világában a készen kapható megoldások mellett egyre nagyobb igény mutatkozik a kültéri konyhák személyre szabása iránt is. Az átgondolt, igényeink szerint megálmodott kültéri konyháknál nincs szükség utólagos átalakításra, oda nem illő elemek hozzáépítésére.  Az ilyen módon a kert, terasz vagy tetőterasz szerves részeként kialakított élettereket az első pillanattól fogva a magunkénak érezhetjük.

Manapság egyre többen gondolják úgy, hogy a kert vagy a tetőterasz a ház belső szerves része, nem pedig egy, a lakótértől elkülönülő területe. Éppen ezért nagyon fontos, hogy tökéletes összhangban legyen a helyiségek – főként a kertkapcsolattal rendelkező nappali– berendezésével, így harmonikus miliő jön létre. A legegyszerűbb persze az, ha egy új építésű házhoz kerül kialakításra a tetőkert vagy a kert, de ha egy már meglévő épülethez illő kültéri konyhát szeretnénk, az sem lehetetlen. Manapság sokszor az jelenti a nehézséget, hogy a készen kapható kültéri konyhák teljesen egyformák, nincsenek személyre szabva. Van, aki azt szereti, ha jobb kézre esik a grillező a pulthoz képest, más a baloldalra esküszik. Olyan is akad, aki szerint a legszélső pozíción van a legjobb helyen, ahol két oldalról is megközelíthető a sütőfelület és középen praktikus a mosogató. Egy szó, mint száz, ahány ember, annyi kültéri konyha van. Ahhoz azonban, hogy a tulajdonos számára megfelelő legyen, nem elég kiválasztani a katalógusból a modellt. Sokkal jobb, ha az egyedi megoldásokat választjuk, például olyan kültéri konyhát, mely nemcsak színben és formában illeszkedik az otthonunkhoz, hanem megjelennek modern anyagtársítások, technológiák is.

Így valósulhat meg álmai kültéri konyhája

Az álomkonyha kifejezés nem egy csupán egy lózung. Aki szokott főzni, az tudja, hogy egy konyhának tökéletesnek kell lennie. Sok apróságnak kell megfelelnie és ergonomikusan kell kialakítani ahhoz, hogy kényelmesen és hatékonyan tudjunk benne dolgozni. Ugyanez igaz a kültéri konyhákra is. Ahhoz, hogy a szabadtéri sütésfőzés igazi örömforrás legyen, ne pedig csak egy kényelmetlen feladat, olyan körülményeket kell teremteni, amely lehetővé teszi a gördülékeny munkát. Az egyedi tervezésű főző- és a körülöttük kialakított pihenőhelyek ugyanis egymás szerves részei és kiegészítői. Az ilyen kültéri konyha a saját elképzelésünk alapján kerül megtervezésre és így akár speciális igényeket is ki tud elégíteni. Hogy ezt elérjük, fontos, hogy a tervezőnek rálátása legyen a modern anyagokra, berendezésekre és szem előtt tartsa a gyártási lehetőségeket is. Minden kültéri konyha olyan egyedi felszereltséggel rendelkezzen, amelyre a tulajdonosának valóban szüksége van. Szakértői segítséggel nemcsak azt mérhetjük fel, hogy mely eszközök azok, amelyeket be lehet építeni új kültéri konyhánkba, hanem akár az eredeti elképzelésünket is kiegészíthetjük, hiszen a tervezői szem egyszerre látja a praktikumot és az esztétikumot.


További információk: Kincses Ildikó

E-mail: ildiko.kincses@innosteeldesign.com

Telefon: 0630/681-3773