Home office és rendszer az életedben, és otthon

Szakértői cikkünk megírásában Dr. Asbóth Hedvig life és business coach, mediátor és párkapcsolati tanácsadó volt segítségünkre.

Sokan most élik meg életükben először, hogy home office-ban kell dolgozni. Mi is más ilyenkor?

Egyrészt otthon kell maradni. Eddig elmentünk egy többnyire rendben lévő irodába. Rendnek kellett lenni, hiszen

  1. ott más is dolgozik.
  2. ez vállalati belső szabályzat.
  3. a hatékony munkavégzésnél kifejezetten fontos, hogy mindig mindennek meglegyen a helye.
  4. ha a többféle feladat van nyitva a monitoron, ehhez megfelelő dossziék, papírok vannak elől, sokkal kevésbé szervezetten lehet a munkával foglalkozni.
  5. a multitasking bizonyítottan csökkenti a hatékonyságot. Sokféle feladat egyidejű megoldása sokkal több időt igényel, mintha fókuszáltan csak egy feladat van egyszerre terítéken.

Most azonban az új helyzet miatt otthon kell maradni. Otthon, ahol jó esetben pont ugyanolyan rend van, mint az irodában. Vagy mégsem?

Hiszen itt nincs főnök, aki azt mondja, hogy rendnek kell lenni. Ha úgy érzed jól magad, hogy nem rakod el a ruhád, akkor sem történik semmi. Majd holnap megcsinálod.

Lehet, időd se volt az állandó rohanás során, hogy végig gondold, mi az, amit érdemes kiselejtezni.

Arról pedig már ne is szóljunk, hogy otthon mindig van elvégzendő feladat. Egy kis mosogatás, mosás, takarítás…. 

Ez pedig eddig nem volt!!! Becsuktad az ajtót, eljöttél, és az otthoni feladatok megvártak.

Most azonban nem tudsz elmenni otthonról. Nem tudod rácsukni az ajtót az otthoni feladatokra.

Ha nincs rend otthon, akkor hogy megy a home office?

Felnézel, mert gondolkozol a feladat megoldásán, és mit látsz, a sok mosatlant…. Meg kellene csinálni. Nem,nem…. majd ha kész a munkahelyi feladat… De nem bírod, muszáj megcsinálnod, mert addig a feladatra sem tudsz koncentrálni..

Mennyire ismerős ez a helyzet?

Mit tegyél most?

Nagyon egyszerű! Semmi mást, csak azt, amit az irodában.

Azt a környezetet, amelyben a home office során vagy, érdemes rendbe rakni még munkavégzés előtt. Nem csak az asztalt, hanem mindazt a részt, amire rálátsz, miközben dolgozol.

Van-e a lakásodhoz tartozó terasz? Mire használtad eddig?

Ezek a terek az ingatlanodhoz tartozó nagyon értékes négyzetméterek. Hogyan alakítsd át azt a  teret amit esetleg ezidáig nem használtál ki megfelelően? Ez az a hely, aminek sokkal nagyobb a jelentősége mint korábban? Talán ezidái az elfekvő dolgaid tárolására szolgált? Most azonban kiderült, hogy pont ez a legalkalmasabb hely a munkára és a pihenésre a melegebb napokon?

Mit szólnál hozzá, ha ez is az élettered része lenne? Ha itt is megteremthetnéd azt a rendet és színvonalat, ami a lakásodban van ? Mennyivel jobb lenne itt a home office? Olyan, mintha egy napsütéses parkban dolgoznál. Csicseregnek a madarak, a nap sugarai melegítik  tested, tiszta levegővel töltődhet fel a tüdőd.

A teraszunk az összekötő kapocs számunkra a belső és a külső tér között. Beszélhetünk  kertes ház teraszáról  ahol a természet és a belső tér találkozásánál egy hidat képez számunkra ez a hely. Ha társasházi lakásunkhoz kapcsolódik a tér, ez nyújtja számunkra a kapcsolatot a külvilággal. Ez az a tér, amin keresztül kitekintünk, ez tud a töltekezés helyszíne lenni.

Hogyan teremtsd meg itt a rendet, átláthatóságot? Hogyan alakítsd át oly módon, hogy leginkább szolgáljon téged? Bútorokkal, növényekkel, dekorációkkal.. Mi pont ennek vagyunk a szakértői!

Küldj át számunkra fényképeket, méreteket, hogy milyen adottságai vannak annak a térnek, aminek átalakítását meg szeretnéd oldani a teraszodon.  Hiszen ki tudja, meddig és hányszor kerülhetsz még ilyen helyzetbe?

Ha pedig minden rendben van körülötted, és mégsem érzed kereknek a világot, ahhoz is van szakemberünk ☺ Gyere velünk, és rend lesz környezetedben és életedben !

Elérhetőségeink:

pmiroda.hu

kulsoepiteszet.hu

Képek forrása: fredericomeyer, deridianaexterior.hu


További információk: Kincses Ildikó

E-mail: ildiko.kincses@innosteeldesign.com

Telefon: 0630/681-3773