Főzés a szabadban

Főzés a szabadban

Egy tökéletes kültéri konyhában minden kéznél van, az étel elkészítéséhez szükséges eszközök és a válogatott, friss fűszernövények is! Mert így lesz minden falat igazán különleges!

Főzni jó! Erre egyre többen éreznek rá. Még azok közül is sokan a főzéssel kapcsolódnak ki, akik az átlagosnál többet dolgoznak, nagyobb felelősséget cipelnek a vállukon. Számukra különösképp jó stresszoldó módszer az ételkészítés. Ez nem meglepő, hiszen ilyenkor az agyunk olyan részét használjuk, amit a napi munkában nem, ráadásul az ízek és illatok egyszerre hatnak az elmére és a testre is. Mivel a kert, vagy a tetőterasz tekinthető a lakás vagy a ház meghosszabbításának is, ott is gyakorolható e tevékenység.

LEGYEN A SZABAD ÉG ALATT IS ÉLMÉNY A FŐZÉS

Ahhoz, hogy egy kerti parti minden szempontból mesés legyen, fontos, hogy minden kéznél legyen. Ez az egyik garancia arra, hogy a főzés pihentető, csevegéssel és nevetéssel tarkított időtöltés legyen. Egy ilyen alkalomnak pont az a lényege, hogy pihenjünk, kikapcsolódjunk azok körében, akiket szeretünk.

Ahhoz, hogy mindezt meg tudjuk teremteni, érdemes komolyabb megoldást keresni, ez pedig nem más, mint egy, az igényeinknek tökéletesen megfelelő, teljesen felszerelt – és trendi – kültéri konyha, amely ellenáll az időjárás esetleges viszontagságainak, mégis tökéletesen beleillik környezetébe, a kertben vagy a tetőteraszon. Ahhoz, hogy mindkét feltételnek megfeleljen, érdemes a modern anyagokat segítségül hívni.

A KÜLTÉRI KONYHA MELLÉ FŰSZERKERT IS DUKÁL!

Nincs annál jobb, mikor valódi, frissen szedett fűszernövényekkel ízesíthetjük a sülteket, vagy épp a melléjük szervírozott salátákat. Magyarországon igencsak szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen az éghajlati sajátosságok miatt a legtöbb fűszernövény jól érzi magát. Igaz, a mediterrán eredetűek főleg nyáron tobzódnak, de van, amelyik télen is vígan zöldell a kertben, ha vigyázunk rá. Sokan a telek egyik szegletében képzelik el a fűszerkertjüket, de abba már csak később gondolnak bele, hogy egy kinti főzés közben ez távoleső pont lehet. Sokkal praktikusabb, ha inkább a kültéri konyha mellett helyezzük el a kedvenceinket egy-egy szép növénytartóban, mely anyagában és stílusában tökéletesen illeszkedik a konyhához és emelik a hangulatát. A corten acél, a rozsdamentes acél vagy épp a porfestett alumínium tökéletesen megfelel erre a célra, hiszen az ezekből készült növénytartók igazán egyedivé teszik az összképet. Ráadásul – ezt sokan talán nem is tudják -, mivel itthon meglehetősen enyhék a telek mostanában, és ez nem is fog a szakértők szerint komolyabban változni, az olyan fűszernövények, mint a rozmaring, sőt, akár a babér is, könnyen áttelel a szabadban. Ehhez nem kell más, csak szélvédett, biztonságos helyre tenni a növénytartókat.