A kert-nemcsak-jo-idoben-hasznalhato-egy-kulteri-konyha-telen-is-kulonleges-elmenyt-nyujt

Évszakhoz kötött kert?

Sokan csak akkor számolnak a kertjükkel, mikor meleg van és lehet grillezni, vagy éppen ápolni kell a növényeket, nyírni a gyepet. Télen az emberek inkább visszahúzódnak a házaikba és keveset gondolnak az őket körülvevő területre. Pedig egy kert akár fagyos időben is remekül használható baráti találkozókra, főleg akkor, ha egy remekül felépített kültéri konyhában készítjük el a téli finomságokat!

A kert, egy jól átgondolt terasz a mulatság, pihenés színhelye, legyen szó baráti találkozóról, vagy családi étkezésről. 

Nem kell lemondani télen sem a kerti partikról

Manapság a kerti konyha már nem csak egy grillezőt, netán egy tűzrakó helyet jelent. Egyre többen igénylik azt a fajta komplexitást és kényelmet, amit a saját házuk konyhájában élnek át. Mind többen keresik a lehetőséget, hogy mi módon lehetne egy komplett konyhát telepíteni a kertbe. Van, aki hagyományos anyagokból épített ilyen sarkot, de a modern, minimalista stílus kedvelői számára ez gyakran nem felel meg. Számukra ideális megoldás a legújabb trendet követő kültéri konyhapult, mely úgy alakítható, ahogy az igények megkövetelik. A kültéri konyhapult egy teljes konyhát foglalhat magába, ha az igényeink úgy kívánják. A konyhák átgondolt felépítésével egyre kevesebb munkával jár a kerti sütögetés vagy főzés, viszont sokkal nagyobb élménnyé válik!

Újfajta stílushoz különleges anyag dukál

A technikai munkalapok és a gránit a konyhapultok sztárja, illetve a kertben is elkezdtük használni ezeket az önmagában is csodás anyagokat. A megfelelő kezelés és karbantartás mellett ezek ugyanolyan hosszú életűek, mintha tető alatt tartanánk őket. Olyan nagyfokú természetességgel simulnak a kerti miliőbe, mintha oda teremtették volna őket! Egy kültéri pulton való megjelenésük egyszerre kelt végtelenül izgalmas és hihetetlenül intenzív élményt. A kültéri pult különleges megjelenését még inkább kiemeli a halvány világítás, mely nemcsak a nyári alkonyatok és esték ideje alatt teszi a kert díszévé a szabadtéri konyhát, de télen is a havas mesevilág részévé válik kedves fényeivel.

Saját gasztrofesztivál, amikor csak tetszik

Nemcsak a kerti főzőeszközök tárolását lehet megoldani a segítségével, de mosogatóval és grillel kombinálva úgy érezhetjük magunkat, mintha saját gasztrofesztiválunkon főzőcskéznénk a barátainknak, családtagjainknak, nemcsak nyáron, de akár a legkopogósabb fagyok közepén, amikor igazán jól esik egy kis frissen sült kolbász, grillezett étel. Egy kis forralt borral pedig igazi fesztiválhangulatot ajándékozhatunk vendégeinknek, akik úgy fogják érezni, ezek a pillanatok voltak a tél fénypontjai! Tavasszal, nyáron és ősszel pedig a szokásos BBQ partikat lehet előkészíteni a különleges kültéri pulton anélkül, hogy az komolyabb logisztikát igényelne a házigazda részéről, vagy éppen az étkező teljes kipakolását tenné szükségessé.

Egy kert nemcsak akkor része az otthonunknak, ha burjánzik benne az élet. Késő ősszel, sőt télen is használhatjuk a ház szerves részeként és ugyanúgy tarthatunk grillezős baráti, családi találkozókat, mint nyáron. Sőt, ha ehhez egy különleges burkolatú kültéri konyha is hozzájárul, melyben megtalálható a beépített grill is, akkor a gasztronómia sztárjának érezhetjük magunkat!