Kezdőoldal » Növénytartó

Moduláris térbútor elem 

Növénytartó

A növénytartók és emelt ágyás rendszerek az InnoSteel Design Gourmet moduláris térbútor elemrendszer része. A növénytartók, illetve méretüktől függően az emelt ágyás rendszerek alkalmasak zöldfelületek kialakítására épített környezetünkben, teraszokon, tetőteraszokon is.

Az növénytartó termékszáma: 1286 

Moduláris térbútor elem  –  Növénytartók, emelt ágyás rendszerek

TERMÉK MÉRETEK

A termék az alábbi méretekben érhető el:

  ABCSúly
200 mm magasságEgyes629 mm200 mm600 mm12 kg
 Kettes1207 mm200 mm600 mm19,7 kg
 Hármas1785 mm200 mm600 mm27,3 kg
270 mm magasságEgyes629 mm270 mm600 mm14 kg
 Kettes1207 mm270 mm600 mm22,6 kg
 Hármas1785 mm270 mm600 mm31,3 kg
430 mm magasságEgyes629 mm430 mm600 mm18,7 kg
 Kettes1207 mm430 mm600 mm29,5 kg
 Hármas1785 mm430  mm600 mm40,3 kg
430 mm magasság1200×12001200 mm430 mm1200 mm44,6 kg

 MŰSZAKI JELLEMZŐK

ACÉLSZERKEZET anyagminősége az alapkollekcó részeként: rozsdamentes acél
Minden Innosteel Gourmet termék egyedi igények alapján testreszabható, tág határokon belül variálható, az elemek kompatibilisek egymással. A növénykazetták és emelt ágyás rendszerek rendelhetők corten acélból is.
A technikai furatok úgy alakítottuk ki, hogy az egyes elemek könnyedén rögzíthetők legyenek az elemrendszer további tagjaihoz.
Minden talajjal érintkező elemnél állítható láb biztosítja a stabilitást. 
Az összeszereléshez szükséges kötőelemeket minden termékhez biztosítunk.
A növénytartók szigeteléséhez az egyedi igények alapján történő gyártással a felső visszahajtások méretei módosíthatók. A talapzat perforálva van annak érdekében, hogy a víz el tudjon szivárogni. A növénytartókban olyan kirekesztéseket alakítunk ki, ahol a csepegtető rendszer csöveit, illetve a hangulatvilágítás vezetékeit esztétikusan be lehet vezetni.

SZÍNEK ÉS FELÜLETEK

SZÍNEK, melyek az alap kollekció részekként rendelhetőek: RAL 7035, RAL 7016, RAL 1013, RAL 9010  A képernyőn szereplő színárnyalatok eltérhetnek a valós színektől.
Minden Innosteel Gourmet termék egyedi igények alapján testreszabható. A növénytartók rendelhetők fényezett felülettel vagy díszítő festéssel is. 

LETÖLTHETŐ FÁJLOK

A termékekhez tartozó 2D, 3D fájlok az alábbi linkre kattintva belépés után érhetők el.

TERVEZD MEG SAJÁT  ÖSSZEÁLLÍTÁSOD   –    anyagminőségek, bevonatok és kiegészítők

ROZSDAMENTES ACÉL

Speciális kémiai összetételű anyag, mely ellenáll a korróziónak. A rozsadmentes acélt használhatjuk a felület színezése nélkül vagy felületkezeléssel is. Színezés nélkül a felület lehet szálcsiszolt vagy polírozott is. Ha a színezett felületeket részesítjük előnyben, számtalan szín, árnyalat, textúra közül van lehetőségünk választani.

CORTEN ACÉL

A corten acélt „élő anyag”-ként is emlegetik. Színe a patinásodási időszak alatt folyamatosan változik, mindig más arcát mutatja. Kezdetben az anyag fémtiszta, majd a levegő páratartalmának és csapadék, nedvesség hatására először narancsos, majd egyre sötétebb lesz, míg el nem nyeri végleges meleg, mélybarna színét. Korrózióálló képességét speciális ötvöző anyagainak köszönheti. Patinaréteg alakul ki a fém felületén, mely paradox módon megvédi az anyagot a korróziótól. A corten időjárásálló acél ellenáll a légköri viszontagságoknak, mint például az eső, jég, hó, köd. Nagyon fontos pozitív tulajdonsága, hogy az évek során nem igényel semmilyen karbantartást, kezelést. További érdekessége, hogy az anyag sérülés esetén önmagától kijavítja a horzsolt felület patina rétegét.

 

PORFESTÉS

Porfestés tekintetében számtalan szín és árnyalat közül van lehetőségünk választani. Akár a standart RAL színkártyákról, akár egyedi színkombinációkat tartalmazó porfesték katalógusból választunk, garantáltan egyedi megjelenésűvé teszi projektünket. 

 

FÉNYEZÉS

Felületkezelő anyagként a LECHLER termékcsaládját használjuk, mely piacvezető a kolorisztika területén.

A festékcsalád által számtalan lehetőség kínálkozik a belső térben és a teraszon vagy kertben megjelenő felületek összehangolására.
A mellékelt ábrán egy típusú színkártya látható a CUBE sorozatból a több,
mint 10 közül.

 

 

DÍSZÍTŐ FESTÉS

Az OIKOS Hungary design festékek segítségével izgalmas felületek, színátmenetek megjelenítésére van lehetőségünk a termékeken beltéren és kültéren egyaránt.

Több ponton van lehetőség a termékek esetében LED beépítésére. A növénytartók esetében elhelyezhető LED szalag:

  • a visszahajtás rádiuszába,
  • amennyiben fém vázszerkezet kerül a növénykazetta alá, a növénytartó aljára
  • amennyiben perforált panellel egészülnek ki a növénykazetták, a megvilágítás kerülhet a panelre is

A LED szalagok minden esetben kültéri, IP 65-ös szalagok. A színtartomány és a színhőmérséklet az elvárásoknak megfelelően megválasztható. A szalagok fényereje állítható, illetve alkonykapcsolóval egészíthető ki.  

INSPIRÁCIÓK TERVEZÉSHEZ