Házszámok

A kapuk, kerítések megadják az első benyomást a hozzánk érkezőknek és egyértelműen definiálják a személyes terünket. Az utcafront a ház névjegye, ezért érdemes körültekintően megtervezni a homlokzatra kerülő logókat, házszámokat, postaládákat. Az átgondoltan kiválasztott forma, szín befolyásolja az épület összhatását, a megfelelően kiválasztott anyag pedig biztosít bennünket arról, hogy hosszú távon méltó éke lehessen otthonunknak.

Kialakítási lehetőségek

A házszámok megjelenhetnek önmagukban, különálló számok és betűk formájában, vagy egy egységes felületen. Forma tekintetében így beszélhetünk házszámokról, vagy táblákról.

Hová ajánlott lehelyezni a házszámokat?

Bőséges megoldási javaslat mutatkozik arra, hogy hol helyezkedjen el a házszám.

Leggyakrabban a ház homlokzatára, kerítésekre, oszlopokra ajánlott az elhelyezése. Érdemes olyan helyet választani, ahol az épületen van világítás. Természetesen olyan megoldási lehetőségeink is vannak, ahol a házszámot hátulról világítással tudjuk ellátni és nem szükséges plusz direkt megvilágítás felszerelése. Rozsdamentes acélból kialakított termékeink a legtöbb felületre felszerelhetőek, beleértve a mészkövet, téglát, betont, követ.  

Milyen megjelenésű karakterekből van lehetőség választani?

A karakterek típusait úgy válogattuk ki, hogy minél több stílushoz alkalmazkodni tudjon. Természetesen egyedi, vektorosan megrajzolt karaktereket szintén gyártunk árajánlat alapján.

Fontos tudnod, hogy ha „tábla” házszámot szeretnél, bizonyos számoknál és betűknél „átkötéseket” kell alkalmazzunk annak érdekében, hogy lézervágás után a karakter olvasható maradjon (pl. 0,6,8,9).

Milyen méretű betűket kínálunk?

Betűink méretei a következők:

15 cm – 25cm – 35 cm

A méretek meghatározásánál érdemes figyelembe venni, hogy a fekete felületkezelés után a házszámok kontúrja „karcsúbb” hatást eredményez, mint világosabb felületképzés esetén.

Egyedi méretek meghatározására tervezőknek lehetőséget biztosítunk.

Színek meghatározása

Mindenképpen olyan felületet érdemes választani, amely maximális kontrasztot biztosít a mögötte levő felülettel, ezáltal könnyebben olvashatóvá válik a felirat. Például a fehér porszórás kontrasztos sötétebb felületeken. A matt fekete, antracit, barna porszórás szép kontrasztot eredményez a világosabb felületeken. Érdemes figyelembe venni a színválasztásnál a környezetben megjelenő felületek színeit és összehangolni azokkal. Színek tekintetében elsősorban RAL színekkel dolgozunk, de egyedi igény esetén díszítő festékkel, fényezéssel is ellátjuk a felületet.

Választható RAL Színek: (RAL 1013, RAL 9003), antracit (RAL7015) , ezüstszürke (RAL9006), barna ( RAL8017)

Megjelenés

A házszámok egy esztergált alkatrésszel 12 mm-re vannak eltávolítva a faltól. Ez elegáns megjelenést kölcsönöz a karaktereknek, illetve napos időben szép fény-árnyék játékban győnyörködhetünk.

Installáció

A házszámokat minden esetben olyan csatlakozó elemekkel gyártjuk és adjuk át, hogy a homlokzatra helyezés után bontható legyen sérülés esetén. A mellékelt sablon a könnyebb szerelhetőséget hivatott biztosítani.

Kialakítás

Anyagminőség tekintetében rozsdamentes acélt használunk, hogy termékeink hosszú távon, korrodáció nélkül díszíthessék az otthonokat. Corten acél elhelyezését házszámok esetében nem javasoljuk, mert a korrodációs időszak alatt távozó rozsdás nedvesség megszínezheti az alatta levő burkolatot.

Az egyedi házszámok friss, modern hatást kölcsönöznek a ház homlokzatának. Ha a házszámok mellé egyedi méretű, beépített postaládával választunk, a kettő kombinációja egységes kialakítást eredményez.


További információk: Kincses Ildikó

E-mail: ildiko.kincses@innosteeldesign.com

Telefon: 0630/681-3773