A kert nemcsak jó időben használható,
egy kültéri konyha télen is különleges élményt nyújt!

Sokan csak akkor számolnak a kertjükkel, mikor meleg van és lehet grillezni, vagy éppen ápolni kell a növényeket, nyírni a gyepet. Télen az emberek inkább visszahúzódnak a házaikba és keveset gondolnak az őket körülvevő területre. Pedig egy kert akár fagyos időben is remekül használható baráti találkozókra, főleg akkor, ha egy remekül felépített kültéri konyhában készítjük el a téli finomságokat!

A kert a mulatság, pihenés színhelye, legyen szó baráti találkozóról, vagy családi étkezésről. A kültéri konyhapult egy teljes konyhát foglalhat magába, ha az igényeink úgy kívánják. A konyhák átgondolt felépítésével egyre kevesebb munkával jár a kerti sütögetés vagy főzés, viszont sokkal nagyobb élménnyé válik!

Nem kell lemondani télen sem a kerti partikról

Manapság a kerti konyha már nem csak egy grillezőt, netán egy tűzrakó helyet jelent. Egyre többen igénylik azt a fajta komplexitást és kényelmet, amit a saját házuk konyhájában élnek át. Mind többen keresik a lehetőséget, hogy mi módon lehetne egy komplett konyhát telepíteni a kertbe. Van, aki hagyományos anyagokból épített ilyen sarkot, de a modern, minimalista stílus kedvelői számára ez gyakran nem felel meg. Számukra ideális megoldás a legújabb trendet követő kültéri konyhapult, mely úgy alakítható, ahogy az igények megkövetelik.

Újfajta stílushoz különleges anyagok és látszóbeton dukál

Azt már megszokhattuk, hogy a gránit és a fa a konyhapultok sztárja, illetve a kertben is elkezdtük használni ezt a két, önmagában is csodás anyagot. A megfelelő kezelés és karbantartás mellett ezek ugyanolyan hosszú életűek, mintha tető alatt tartanánk őket. Az igazi újdonság a legmodernebb kültéri konyhák és pultok világában azonban a beton, egészen pontosan a látszóbeton felhasználása, mely egyszerre kelt indusztriális hangulatot és mégis olyan nagyfokú természetességgel simul a kerti miliőbe, mintha oda teremtették volna! Ezt a technológiát korábban csak épületek homlokzatán, belső falain vagy különféle városdekorációs elemeken láthattuk, így egy kültéri pulton való megjelenése egyszerre kelt végtelenül izgalmas és hihetetlenül intenzív élményt. A kültéri pult különleges megjelenését még inkább kiemeli a halvány világítás, mely nemcsak a nyári alkonyatok és esték ideje alatt teszi a kert díszévé a szabadtéri konyhát, de télen is a havas mesevilág részévé válik kedves fényeivel.

Saját gasztrofesztivál, amikor csak tetszik

Nemcsak a kerti főzőeszközök tárolását lehet megoldani a segítségével, de mosogatóval és grillel kombinálva úgy érezhetjük magunkat, mintha saját gasztrofesztiválunkon főzőcskéznénk a barátainknak, családtagjainknak, nemcsak nyáron, de akár a legkopogósabb fagyok közepén, amikor igazán jól esik egy kis frissen sült kolbász, grillezett étel. Egy kis forralt borral pedig igazi fesztiválhangulatot ajándékozhatunk vendégeinknek, akik úgy fogják érezni, ezek a pillanatok voltak a tél fénypontjai! Tavasszal, nyáron és ősszel pedig a szokásos BBQ partikat lehet előkészíteni a különleges kültéri pulton anélkül, hogy az komolyabb logisztikát igényelne a házigazda részéről, vagy éppen az étkező teljes kipakolását tenné szükségessé.

Egy kert nemcsak akkor része az otthonunknak, ha burjánzik benne az élet. Késő ősszel, sőt télen is használhatjuk a ház szerves részeként és ugyanúgy tarthatunk grillezős baráti, családi találkozókat, mint nyáron. Sőt, ha ehhez egy különleges, látszóbeton burkolatú kültéri konyha is hozzájárul, melyben megtalálható a beépített grill is, akkor a gasztronómia sztárjának érezhetjük magunkat!


További információk: Kincses Ildikó

E-mail: ildiko.kincses@innosteeldesign.com

Telefon: 0630/681-3773