Mi köze éttermed kialakításának a profitodhoz?

 8 + 2 tipp arra, hogyan fokozd a vendégélményt éttermed kerthelyiségének és belső tereinek igényes kialakításával

Alább arra a kérdésre keresünk választ, hogy a különböző belsőépítészeti és kertépítészeti kiegészítők hogyan járulnak hozzá a vendégélmény növeléséhez. Milyen tényezőket vesz figyelembe a vendég az étterembe érkezés és ott tartózkodása alatt. Tippeket adunk arra, hogy milyen kiegészítőkkel, részletekkel tudjuk a látogatót bevonzani, illetve az eltöltött időt kényelmesebbé tenni. A vendégélmény továbbajánláshoz vezet, mely a profitodat fogja növelni.

2015 márciusában, több, mint 3000 éttermi vendég megkérdezésével készített kutatás alapján 10 válaszadóból 6-nak nagy, illetve nagyon nagy elvárásai voltak a belsőépítészeti kialakítást és a terítéket illetően. A kutatást az SCA (higiéniai és papírgyártással foglalkozó vállalat) megbízásából a United Minds végezte. Érdekesség, hogy a kutatást egy szemmozgást követő technológia felhasználásával egészítették ki, amivel térképet készítettek arról, hogy milyen pontokat figyelnek meg a vendégek az étteremben. A vizsgálat során készített felvételeket a mellékelt galériában láthatjátok.

A felvételek alapján a belsőépítészeti kialakítás, a teríték, az ételek és italok részletei, a mosdó színvonala és a figyelmes kiszolgálást is figyelembe vesszük az étteremben tartózkodásunk alatt. A további részleteket ITT találod a kutatással kapcsolatban.

Érdekes kutatási eredmények

Az SCA megrendelésével készített kutatásból tehát egyértelműen látható, hogy a vendégek a legapróbb részleteket is megfigyelik. Az összes benyomás, élmény alapján alakítják ki véleményüket, illetve azt, hogy továbbajánlják-e az éttermet ismerőseiknek. A fentiek alapján érdemes odafigyelni a higiénia és az ételek színvonala mellett az apróságnak tűnő kiegészítőkre is, hiszen a visszatérő látogatóidból törzsvendégek lesznek, ezáltal kiszámíthatóvá teszed profitodat.

Látható a hőkamerán, hogy az arcokat, ételt, berendezést egyaránt megfigyeljük

A legapróbb részlet, még a jobb felső sarokban levő növény sem kerülte el a vendég tekintetét

Alább összeállítottunk számodra egy csekklistát a bejárattól kezdve a kerthelyiségen át a belső terekig, hogy milyen kiegészítőkkel tudod a vendégélményt növelni:

BEJÁRAT

#1 Legyen gyönyörű és figyelemfelkeltő már a bejárat is.

Hogyan legyen az éttermednek olyan megjelenése, hogy ne sétáljon tovább a pénzes vendég? Mi lenne, ha a Te éttermed megjelenése adná azt az ellenállhatatlan impulzust, ami alapján Téged választ az éttermet kereső vendég? A bejáratnál már egy-egy apró, szezonnak megfelelő kiegészítő a figyelmességedről és igényességedről fog árulkodni. Ne nézd ölbe tett kézzel, hogy a járókelő továbbsétál a konkurenciádhoz!

UTCAFRONTI TERASZ

#2 Éttermed teraszához használj olyan keskeny, mozgatható, térelhatároló növénytartókat, lézervágott térelválasztókat, ami kevés helyet foglal, a kihelyezhető asztalok számát nem csökkenti le, de megkülönböztet a szomszédos vendéglátóhelytől. A zsúfolt belvárosban egy üde, vidám, növényekkel teli terasz garantáltan kiemel a tömegből!

Felmerülhet benned, hogy nem tudod, milyen növények lennének a legmegfelelőbbek? Az éttermed napi teendői mellett minél kevesebb gondozást igénylő virágokat szeretnél? Iratkozz fel hírlevelünkre és töltsd le ingyenes összefoglalónkat, melyben az elegáns térelhatároláshoz találsz ötleteket.

Restaurant Cassio in Hong Kong _ forrás: diningcity.hk

#3 beszélgetésre csábító ülőgarnitúrák

forrás: jasminegardeninn.com

#4 privát sarok

forrás: designideatrends.com _ planika bioethanol égő

#5 installáció bioethanol égővel

forrás: gramercyparkhotel.com

#6 Használj romantikus fényeket

Innosteel Design gömb

#7 különleges kiegészítők

forrás: elegantweddinginvites.com

#7 különleges kiegészítők _ esküvői dekoráció

forrás: fazhion.co

#7 különleges kiegészítők_elegáns dekoráció

forrás: qdesign.com

#8 lézervágott design panel

KERTHELYISÉG

#3 Szerezz be néhány szép ülőgarnitúrát pihenősarok kialakítására. Ha egyszerűbb asztalokat választasz is a kert nagyobb részébe, tedd hívogatóvá teraszod legalább egy szegletét!

#4 Ha meg tudod oldani, vedd körül a kerthelyiség egy részét sok növényzettel, hogy privát érzetet biztosíts vendégeidnek.

#5 Helyezz el tűztálat bioethanol égővel, hogy tovább fokozd a tér hangulatát

#6 Használj romantikus fényeket

#7 Helyezz el figyelemfelkeltő, nem mindennapi kiegészítőket

Az év folyamán szinte elengedhetetlen, hogy a vendéglátóhely dekorációja illeszkedjen a szezonalitáshoz, az ünnepekhez. Az alábbi kiegészítők alkalmasak arra, hogy az évszaknak, eseménynek megfelelő dekorációval lásd el.

#8 Szintén kis helyet foglaló és rendkívül esztétikus megoldás a kertet körülvevő fal/kerítés lézervágott panelekkel történő díszítése. A kert növényzete mellett egy-egy ügyesen megvilágított panel varázslatos hangulatot teremt a vendégeid számára.

Hozz létre egy olyan helyet, ahol a vendégek a családjukkal és barátaikkal jól érzik magukat. Ha végignézted a fenti listát, válaszd ki, hogy Te mit tudsz alkalmazni és láss neki a megvalósításnak!

+ tipp

BELSŐ TEREK KIALAKÍTÁSA – Térelhatárolás paravánnal

Mire használhatod még a #1 pontban említett mozgatható növénytartókat, vagy paravánokat, térelhatárolókat?

  • szeparálj velük könnyedén zártkörüli rendezvényekhez tereket
  • nagyobb rendezvényeken határold le a táncteret, gyerekeknek kialakított játszósarkot
  • állófogadásoknál a terítés alatt a pincérek mozgásának takarásával tedd zavartalanabbá a rendezvény menetét

kép: Budapest, Haris Park bálterem

Miért jó választás a lézervágott térelhatároló?

1. nem vesz el fényt a lehatárolt területtől

2. intimebbé teszi a lehatárolt részt 

3. az étterem színhasználatát tekintve nem kell kompromisszumot kötnöd a térelválasztó választásánál, szinte végtelen árnyalat közül van lehetőséged választani

4. könnyű, a munkatársak könnyedén tudják mozgatni azokat

5. az vendéglátóhely stílusához illeszkedő minta vágható a felületbe,      akár az étterem, szálloda, logója is megjelenhet rajta

6. egy-egy ilyen szép háttér elé a vendégek, turisták szívesen elé állnak egy-egy fotó erejéig. A Facebookra, Instagramra posztolva pedig viszik a híredet J

A különböző belsőépítészeti és kertépítészeti kiegészítők jelentősen hozzájárulnak a vendégélmény növeléséhez. A bejárat és az utcafronti terasz elegáns és igényes  megjelenése már elegendő lehet ahhoz, hogy az éttermet kereső impulzív vendég Hozzád térjen be egy ebédre vagy frissítőre, ne konkurenciádhoz. Az étteremben tartózkodás alatt emellett semmi sem kerüli el vendéged figyelmét, így érdemes az apróbb részletekre is figyelmet fordítanod.

Ha komplexebb megoldásra vágysz és teraszod, kerthelyiséged kialakításában is szeretnéd segítségünket kérni, ez esetben is örömmel állunk rendelkezésedre. Déri Diana exteriőrrel való együttműködésünknek köszönhetően garantáltan olyan tér lesz kialakítva, amit megálmodtál. www.deridianaexterior.hu

Szeretnéd, ha a virtuális megjelenésed is ugyanolyan vonzó lenne, mint a csodásan kialakított külső design-od? Szeretettel ajánljuk Duchai Márta Tripadvisor szakértő szolgáltatását, az ÉrtékelésTUNING-ot. www.ertekelestuning.hu J

Iratkozz fel hírlevelünkre és töltsd le INGYENES 4+4 ötletből álló kisokosunkat is!

Milyen növényeket használj térelválasztáshoz és dekoráláshoz teraszodon és kertedben?

ttermeknek-szllodknak