Corten acél

A CORTEN megjelenése extravagáns, egyedi, rendkívüli harmóniát alkot a természettel, ugyanakkor varázslatos hangulatot teremt a belső terekben is. Modern és ipari megjelenésű anyag, mely meleg és természetes színével figyelemreméltó kontrasztot alkot. A korrodáció során kialakuló rendhagyó felületi struktúrával különlegesen szép esztétikai látványt nyújt. Jól illik letisztult formájú épületekhez, modern belső terekhez és kertekhez.

A corten acélt „élő anyag”-ként is emlegetik. Színe a patinásodási időszak alatt folyamatosan változik, mindig más arcát mutatja. Kezdetben az anyag fémtiszta, majd a levegő páratartalmának és csapadék, nedvesség hatására először narancsos, majd egyre sötétebb lesz, míg el nem nyeri végleges meleg, mélybarna színét.

Korrózióálló képességét speciális ötvöző anyagainak köszönheti. Patinaréteg alakul ki a fém felületén, mely paradox módon megvédi az anyagot a korróziótól. A corten időjárásálló acél ellenáll a légköri viszontagságoknak, mint például az eső, jég, hó, köd. A továbbiakban nem igényel semmilyen karbantartást, kezelést. További érdekessége, hogy az anyag sérülés esetén önmagától kijavítja a horzsolt felület patina rétegét.

A rozsda kialakításához nincs különösebb eljárásra szükség. Az anyag felülete önmagától korrodálódik az időjárás hatására.

 

corten acél magaságyás

corten acél biciklitartó _ CPI irodaház

corten acél falburkolat _ CPI irodaház

corten-8211-idjrsll-acl