Építs magas ágyást a kertedbe és vedd könnyedén a betakarítást

Kiváló minőséget és szép formatervezést szeretnél kertedbe? Valami olyanra vágysz, ami illeszkedik kertedbe és örömödet is leled benne, kikapcsol? Te is szeretnél otthon megtermelt bio, vegyszermentes zöldségeket, gyümölcsöket az asztalra tenni a családodnak, de még a régi felásott kertvégek élnek az emlékezetedben? Felejtsd el ezt a képet! Nem kell, hogy válassz a friss zöldségek és az esztétika között.

Mi is az emelt ágyás és hogyan működik?

– amint a neve is sugallja, nem a talaj szintjén helyezkedik el, hanem a fölött. Célszerű Neked meghatároznod az ágyás számodra kényelmes, jól használható magasságát. Vedd figyelembe, hogy kik fogják az ágyás gondozását elvégezni. Ha olyan személy van közöttük, aki derékbántalmakkal küzd, határozz meg egy magasabb ágyásmagasságot (kínálatunkban 450 mm-es ágyásmagasságot találsz, egyedi méretért hívj bennünket)
– az ágyás méretek meghatározásánál használd ki a terep természetes lejtését
– ahhoz, hogy megteremtsd a harmóniát kerted többi elemével, vedd figyelembe azok magasságait is. Ennek megfelelően differenciáld a szinteket, akár többféle ágyásmagasságot is meghatározhatsz.

A megemelt ágyás biztosítani tudja számodra, hogy függetlenné válj kerted talajviszonyaitól. Nem minden kerti talaj alkalmas különféle zöldségek, gyümölcsök termesztésére. Az emelt ágyásnál egyszerűen arról kell gondoskodnod, hogy a megfelelő talajjal töltsd fel az ágyást, és már kezdheted is a vetést.

Ha szeretnél olyan konyhakertet:
– ami könnyen kezelhető derékbántalmakkal küzdők számára is
– utólag töltöd fel termőfölddel, nem kell, hogy zöldségeid megválasztásakor a jelenlegihez alkalmazkodj

Gyere, nézd meg kínálatunkat ITT

De mi a helyzet a rágcsálókkal, kártevőkkel, háziállatokkal?
Sokunk életét, termését keserítik meg a csigák. A jó hír az, hogy ezek a kis állatkák nehezen kapaszkodnak fel az ágyás oldalán, legfőképpen akkor, ha corten acélból készítjük el azt. Nyáron felmelegszik az acél felülete, ami szintén nem kedvez a csigáknak, rovaroknak. Teljes mértékben természetesen soha nem tudjuk kiküszöbölni a káros hatásokat, viszont jelentős mértékben lecsökkenthetjük azokat.

Az ágyás belsejében a földfelszínre vakondháló fektetésére is van lehetőségünk termőfölddel feltöltés előtt, így nem fenyegeti a kis állatkák útvonala a megtermelt zöldségeket/gyümölcsöket.
A megemelt ágyás felület a kisállatok (kutyusok, cicák) számára sem lesz kedvelt célpont, ha a dolguk elvégzéséről van szó.

Ha mindemellett kis kaviccsal, mulccsal szóród le az ágyások közötti, illetve oda vezető utat, konyhakerted rendezetten tartása, illetve a tiszta betakarítás sem álom többé.

A fenti pozitívumok mellett egyedi méretű corten acél, vagy porfestett felületű ládák választása esetén kerted vizuális fénypontja is lehet az ágyás.

Milyen érvek szólnak még a magas ágyás mellett?
– a konyhakerti növények biztosan bio zöldségek, gyümölcsök lesznek, hiszen Te választod meg hozzá a talajt, a vetőmagot is, illetve Te gondozod azt
– az emelt ágyás akadálymentes, hiszen a megfelelő sorköz távolságok meghatározásával akár széken ülve is el tudod végezni a gondozást
– idős emberek számára is újra élvezhetővé válik a konyhakert gondozása

Gyere és nézd meg kínálatunkat ITT

corten-magasgys-8211-konyhnk-legjobb-bartja