Csak érzéseid vannak egy térrel kapcsolatban, vagy le is tudnád már rajzolni nekünk? Mi rád figyelünk, hogy az az elképzelés jelenjen meg amit már régóta dédelgetsz, legyen az egy egyedi térelválasztó, vagy bármilyen különleges installáció… Ezekkel a gondolatokkal vágtunk bele ebbe a sok nehézséget tartogató, de annál különlegesebb projektbe.

A világhálón rengeteg ötletet, gyönyörű képeket látni megvalósult terekről, de amikor azt a saját valóságunkba kell átültetni, elbizonytalanodunk. Melyikünk ne élte volna meg, hogy gondolatban minden szempontot mérlegelve vágott bele a megvalósításba, de valahogyan félrecsúszott a dolog. A félig szerethető megoldások elkészülte után pedig csalódottá válunk, nem azt az érzést kapjuk a megvalósult tárgytól, amit szerettünk volna és a környezetünktől sem azt a visszajelzést, amire vágyunk.

Megrendelőnknél a hibamentes, precíz kivitelezés mindennél fontosabb szempont volt, hiszen az elkészült felületeket háttérként kívánta felhasználni fitness fotózásokon.

Ügyfelünk az időtállósága és az esztétikai élmény miatt corten acélból és porfestett alumíniumból szerette volna az elképzelését megvalósítani. Az eredeti koncepció az volt, hogy Megrendelőnk egy barátja  fogja megrajzolni a formát. A rajz alapján egy lakatos vállalkozónak kellett volna a gyártási tervet elkészíteni és a kivitelezés rá eső részét megoldani. Az ügyfélre hárult volna, hogy az egyes megmunkálási folyamatokhoz tartozó beszállítókat felkutassa és koordinálja a szakterületek közötti kommunikációt. A feladatot bonyolította, hogy már meglévő szerkezethez kellett az elemeket csatlakoztatni. A milliméter pontos tervezés és megvalósítás ebben az esetben is kulcsfontosságú volt.

Ügyfelünk több szakemberrel konzultált, akik nem mertek belevágni a feladatba a kérés összetettsége és a kivitelezés körül levő sok bizonytalan tényező miatt. A megkeresés végül hozzánk érkezett be. Felmértük az ügyfél céljait, elvárásait, motivációit a térelválasztó elkészítése kapcsán. A formatervező kolléga az első pillanattól kezdve bekapcsolódott a folyamatba. Többszöri egyeztetés során kialakult a végleges forma, mely figyelembe vesz minden meglévő adottságot és későbbi felhasználási szempontot. Extraként led-es világítás is került a falba hangulatelemként. Fontos megemlíteni, hogy a tervek jóváhagyása után sem kellett az Ügyfelünknek bekapcsolódnia a kivitelezési folyamatba. A összes koordinációs feladatot vállalkozásunk végezte a gyártástól a szerelésig.

Az azóta elkészült képek pedig úgy gondolom, hogy önmagukért beszélnek. Ha Neked is vannak egyedi elképzeléseid különleges design felülettel kapcsolatban, keress bennünket. Fogjuk a kezed és menedzseljük a folyamatot az álmaid lerajzolásától a kivitelezésig.

Dunavölgyi Zsolt további munkái, illetve a Penthouse stúdióról részletek az alábbi linkre kattintva érhetőek el: http://dunavolgyi.com/fitness/

penthouse-a-vros-szvben